Refurbished game console kopen

Een refurbished game console kopen? Dat is een prima keuze! Je bent tot 50% goedkoper uit en tegelijkertijd duurzaam bezig. Kortom, goed voor je portemonnee én het milieu!

Bespaar tot honderden euro’s op spelcomputers en accessoires zoals de Playstation 4, Nintendo Switch en Xbox.
De consoles zijn technisch in topconditie en worden altijd met garantie verkocht.

AfbeeldingNaamBeschrijvingPrijsKoop

Waar een refurbished gameconsole kopen?

De beste webwinkels voor een refurbished gameconsoles hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Deze winkels hebben een groot assortiment refurbished, outlet en tweedekans spelcomputers van A-merken die tot wel 50% goedkoper zijn dan een nieuwe exemplaar. Tevens heb je bij onderstaande winkels de zekerheid van een degelijk product met garantie.

reBuy refurbished logo

8.8

– 36 maanden garantie.
– 21 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel waarborg.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– 2 tot 3 werkdagen levertijd.
– Gradaties: zo goed als nieuw, zeer goed, goed.

Het grootste assortiment refurbished game consoles van Nederland. Alle bekende merken zijn voorraad en worden verkocht met maar liefst 3 jaar garantie

Logo Coolblue

9.3

– 24 maanden garantie.
– 30 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel waarborg.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: nieuwstaat, lichte gebruikssporen en zichtbare beschadigingen.

Recente modellen die zijn geretourneerd en met een aantrekkelijke korting worden aangeboden. Volledig nagekeken en levering met 2 jaar garantie.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is op dit moment de populairste game console. Dat is ook niet zo gek, de Switch is namelijk zeer multifunctioneel. 

Je kunt er zowel onderweg mee gamen, thuis aansluiten op de tv, alleen spelen of connect tot 4 spelers op 1 console. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Daarnaast heeft de Nintendo Switch ook nog eens een fraai strak design.

Helaas is het aanbod zowel nieuw als refurbished op het moment zeer beperkt. Bij reBuy zijn er zo nu en dan refurbished Nintendo Switch consoles te koop. 
Wacht niet te lang als er aanbod is. Binnen enkele minuten zijn ze vaak weer uitverkocht!

Sony PlayStation

De eerste Sony PlayStation kwam in 1994 op de markt. Sindsdien is de PlayStation niet meer weg te denken bij gameliefhebbers.

Er zijn ondertussen meerdere modellen uitgebracht zoals de PlayStation 2,3,4 in diverse varianten. In het najaar van 2020 wordt de 5e generatie verwacht. Ook de draagbare PlayStation PSP en PlayStation Vita zijn nog erg populair.

Wil je voordelig gamen? Dan is een refurbished PlayStation een goede keuze.
Al voor minder dan €100,- heb je een refurbished Sony PlayStation in huis.

Microsoft Xbox

De Xbox is meer dan een game console en te kwalificeren als een home entertainment set. Naast gamen kun je de Xbox ook gebruiken voor muziek en films.

Er zijn diverse modellen zoals de Xbox 360, Xbox One 500gb & 1tb, Xbox One S en de Xbox One X. kortom, genoeg keuze om een geschikte Xbox console te vinden.

Wil je voordelig gamen? Dan is een refurbished Xbox een goede keuze. 
Er zijn diverse modellen scherp geprijsde  Xbox consoles op voorraad.

Tweedekans game console

Tweedekans game consoles zijn door klanten geretourneerd of omgeruild. De consoles worden door Coolblue gecontroleerd en werken prima.

Vaak zijn het zijn het recente modellen die zo met een fikse korting kunnen worden aangeschaft.

Coolblue geeft op tweedekans game consoles dezelfde garantie en service als een nieuw exemplaar. Zo krijg je o.a. 2 jaar garantie en een zichttermijn van 30 dagen.
In het tweedekans assortiment vind je onder andere de Playstation 4 en Xbox.

Informatie over refurbished spelcomputers

De term refurbished raakt steeds meer ingeburgerd. En je zult ze vast weleens voorbij hebben zien komen: refurbished spelcomputers.

Maar wat zijn dat nu eigenlijk precies, wat is het verschil met een tweedehands spelcomputer, wat zijn de voor en nadelen en zijn ze eigenlijk wel betrouwbaar?

Grote kans dat 1 of meerdere van deze vragen weleens bij je is opgekomen. En dat is ook wel terecht. Er heerst nu eenmaal nog veel onduidelijkheid over de term refurbished.

Daarom geven we hieronder antwoord op de belangrijkste vragen en geven we je alle informatie over refurbished spelcomputers.

Kies het onderwerp waar je meer over wilt weten of scroll naar onder en lees alles rustig door.

Alle onderwerpen over refurbished spelcomputers

Wat is een refurbished game console?

Een refurbished game console is een gebruikte of retourgezonden game console die is opgeknapt. 

De game console wordt uitgebreid gecontroleerd en getest. Indien noodzakelijk worden er onderdelen vervangen of gerepareerd.
Van binnen en buiten wordt de console gereinigd. Eventueel nog aanwezige data wordt verwijderd en het besturingssysteem wordt opnieuw geinstalleerd. 

Het proces van controleren, repareren en reinigen wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de game console weer als nieuw en is de levensduur met jaren verlengd.

De voordelen

Er zitten een aantal aantrekkelijke voordelen aan refurbished game consoles. Welk voordeel het zwaarst weegt zal voor een ieder verschillend zijn. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rij gezet:
 1. Goedkoper
  Een groot voordeel is de prijs. Deze ligt een stuk lager dan een nieuwe game console. Je kunt al enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s voordeliger uit zijn dan de nieuwprijs.

   

 2. Duurzaam
  Refurbished game consoles zijn duurzaam. Door het hergebruik en het refurbishment wordt de levensduur met jaren verlengd.
  Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen die normaal nodig zijn voor de productie van een nieuwe game console.

   

 3.  Kwaliteit
  De consoles zijn geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd. Ze worden pas na een strenge controle vrijgegeven voor verkoop.
  Technisch moet de device hetzelfde functioneren als een nieuw exemplaar. Ook worden meestal alleen de A-merken refurbished die standaard al van hoge kwaliteit zijn.

   

 4.  Zekerheid
  Een ander groot voordeel is de zekerheid die je hebt tegenover een 2ehands spelcomputer van een particulier. Op een refurbished spelcomputer krijg je garantie tot wel 3 jaar en je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht.

   

 5. Oudere modellen zijn nog beschikbaar
  Veel oudere modellen spelcomputers zijn refurbished nog volop verkrijgbaar. Ideaal als je gehecht bent aan een bepaald model als je je spelcomputer wilt vervangen.

De nadelen

Er zitten natuurlijk ook enkele nadelen aan het kopen van een refurbished game console. Om objectief te blijven is het wel zo belangrijk om deze ook te benoemen. We hebben de belangrijkste nadelen hieronder voor je op een rij gezet:

 1. Gebruikssporen
  Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn. De meeste game consoles zijn namelijk al eerder in gebruik geweest. 
  Grofweg wordt er onderscheid gemaakt in 3 verschillende condities: Geen gebruikssporen, middelmatige gebruikssporen en duidelijk zichtbare gebruikssporen.

   

 2. Beperkter aanbod
  Niet van alle merken zijn er refurbished game consoles te koop. Van de merken waar wel refurbished modellen van zijn is het aanbod vaak beperkt. Soms is er van een bepaald model soms maar 1 exemplaar voorraad.
  Ook zijn de nieuwste modellen ook niet direct refurbished verkrijgbaar, vaak duurt dit enkele weken of zelfs maanden.

   

 3.  Kleiner prijsverschil nieuwe modellen
  Als er van de nieuwste modellen voorraad is, is het prijsverschil meestal niet zo heel groot. Vergelijk dan de prijzen van nieuw en refurbished goed met elkaar.

   

 4.  Geen standaard
  Er is geen standaard in refurbishment. Per bedrijf kan het verschil zitten in het aantal punten waarop de game console wordt gecontroleerd.
  Ook kan er verschil zitten in het gebruik van onderdelen. Sommige bedrijven gebruiken uitsluitend de originele merk onderdelen, terwijl andere bedrijven gebruik maken van compatible onderdelen.

De verschillende gradaties

Refurbished game consoles zijn meestal eerder in gebruik geweest. Na refurbishment zijn ze technisch 100% in orde, maar het is wel mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. De gebruikssporen worden in het algemeen opgedeeld in de volgende gradaties:

Zo goed als nieuw

Refurbished game console kopen 1
 • Geen tot zeer minimale gebruiksporen.
 • Niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk een zeer licht krasje op een onopvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn A-grade refurbished, 5 sterren refurbished.

Zeer goed

Refurbished game console kopen 2
 • Zeer lichte tot lichte gebruikssporen.
 • Is onopvallend van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krasjes, deukjes op een minder zichtbare plaats.
 • Andere benamingen zijn B-grade refurbished, 4 sterren refurbished.

Goed

Refurbished game console kopen 3
 • Lichte tot duidelijke gebruiksporen
 • Is duidelijk zichtbaar van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krassen en deukjes op een opvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn C-grade refurbished, 3 sterren refurbished.

Waar op letten bij het kopen van een refurbished spelcomputer

Zoals bij iedere aankoop dien je je vooraf goed te informeren om niet voor verrassingen te staan en een weloverwogen keuze te kunnen maken.
Het aanbod is erg groot, net als de verschillen tussen de leveranciers.

Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een refurbished game console. 
Hieronder hebben we enkele belangrijke punten voor je op een rij gezet:

 1. Het refurbishment
  Refurbished is een term en er is, op uitzondering van het Keurmerk Refurbished, geen standaard procedure. Per bedrijf zijn er dus verschillen in de mate van refurbishment. 
  Zo controleert bedrijf A op 25 punten, terwijl bedrijf B dat uitgebreider doet op 50 punten. Vaak staat dit wel prima aangegeven in de webwinkel.

 2. Gradaties
  Er zijn verschillende gradaties in refurbished game consoles. Deze gradaties beschrijven de uiterlijke staat.
  Algemeen wordt er onderscheid gemaakt in 3 gradaties: als nieuw, zeer goed en goed. Hier kan per bedrijf verschil in zitten.
  Bij het product staat aangeven in welke gradatie het is ingedeeld.

 3. Levering
  Refurbished spelcomputers worden meestal in een bedrijfseigen verpakking geleverd. Oftewel, niet de originele verpakking.Ook het meeleveren van accessoires kan per bedrijf verschillen. Adapters en laadkabels worden standaard meegeleverd.Let ook op de levertijden. Er zijn webwinkels die niet uit eigen voorraad leveren. Het kan dus voorkomen dat je een week of langer op je bestelling moet wachten.

 4. Garantie en retourbeleid
  Op een refurbished spelcomputer krijg je garantie. De garantietermijn en voorwaarden kunnen echter sterk verschillen per bedrijf. Neem deze van te voren even door. Ook het retourbeleid en de periode waarbinnen je een product retour kunt sturen verschilt per bedrijf.

 5. Webwinkel keurmerk
  Is een webwinkel aangesloten bij een keurmerk? Voor een deel straalt dat al betrouwbaarheid uit en wordt er aan bepaalde voorwaarden voldaan om het keurmerk te mogen dragen.
  Ook bij geschillen waar de consument en webwinkel niet uitkomen kan een keurmerk een bemiddelende rol spelen. Enkele bekende webwinkel keurmerken zijn Thuiswinkel waarborg en Webshop keurmerk.

 6. Reviews
  Een goed manier om meer te weten te komen over de webwinkel is het lezen van reviews. Overwegend zullen deze positief zijn, maar het is ook aanbevolen om zeker de negatieve ervaringen te lezen.
  Hoe gaan bedrijven om met deze klachten en worden deze naar teveredenheid opgelost.

Wat is het verschil tussen een 2ehands en refurbished game console?

Ondanks dat het beide gebruikte game consoles betreft zit er wel degelijk een verschil tussen gewoon tweedehands en refurbished.

Tweedehands game consoles van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en er is geen herroepingsrecht of sprake van garantie. Je bent dus afhankelijk van de eerlijkheid van de verkoper.

Refurbished gameconsoles zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie. Kortom, je hebt met het kopen van een refurbished game console een stuk meer zekerheid!

Is een refurbished game console betrouwbaar?

Ja, een refurbished gaming console is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.
Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een game console online wilt kopen.

Refurbished game consoles zijn erg gewild. Het aanbod is dan ook erg groot. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de gaming consoles. 

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden spelcomputers van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de computers vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 3 jaar.