Refurbished smartwatch kopen

Een refurbished smartwatch kopen? Dat is een prima keuze! Je bent tot 50% goedkoper uit en tegelijkertijd duurzaam bezig. Kortom, goed voor je portemonnee én het milieu!

Bespaar tientallen euro’s op smartwatches van A-merken zoals Apple, Samsung, Garmin, Fitbit en Michael Kors.
De watches zijn technisch in topconditie en worden altijd met garantie verkocht.

AfbeeldingNaamBeschrijvingPrijsKoop

Waar een refurbished smartwatch kopen?

De beste webwinkels voor een refurbished smartwatch hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Deze winkels hebben een groot assortiment refurbished, outlet en tweedekans smartwatches van A-merken die tot wel 50% goedkoper zijn dan een nieuwe exemplaar. Tevens heb je bij onderstaande winkels de zekerheid van een degelijk product met garantie.

reBuy refurbished logo

8.8

 • Thuiswinkel waarborg
 • 36 maanden garantie
 • 21 dagen zichttermijn
 • 2-3 dagen levertijd
 • Gratis verzending binnen nederland en België
 • Producten in de gradaties: ‘Zo goed als nieuw’ – ‘Zeer goed’ – ‘Goed’ 

Groot assortiment refurbished smartwatches waaronderde Apple Watch, Samsung Gear, Fossil en FitBit fitnesstrackers. Inclusief 3 jaar garantie.

Logo Coolblue

9.3

– 24 maanden garantie.
– 30 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel waarborg.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: nieuwstaat, lichte gebruikssporen en zichtbare beschadigingen.

Tweedekans smartwatches, sporthorloges, fitness en activitytrackers van alle bekende A-merken. De smartwaches worden verkocht met 2 jaar garantie.

Informatie over refurbished smartwatches

De term refurbished raakt steeds meer ingeburgerd. En je zult ze vast weleens voorbij hebben zien komen: refurbished smartwatches.

Maar wat zijn dat nu eigenlijk precies, wat is het verschil met een tweedehands smartwatch, wat zijn de voor en nadelen en zijn ze eigenlijk wel betrouwbaar?

Grote kans dat 1 of meerdere van deze vragen weleens bij je is opgekomen. En dat is ook wel terecht. Er heerst nu eenmaal nog veel onduidelijkheid over de term refurbished.

Daarom geven we hieronder antwoord op de belangrijkste vragen en geven we je alle informatie over refurbished smartwatches.

Zo kun je goed geinformeerd bepalen of een refurbished watch de juiste keuze voor je is of niet.

Kies het onderwerp waar je meer over wilt weten of scroll naar onder en lees alles rustig door.

Alle onderwerpen over refurbished smartwatches

Wat is een refurbished smartwatch?

Een refurbished smartwatch is een gebruikte of retourgezonden smartwatch die is opgeknapt. 

De smartwatch wordt uitgebreid gecontroleerd en getest. Indien noodzakelijk worden er onderdelen vervangen of gerepareerd.
Van binnen en buiten wordt de smartwatch gereinigd. Eventueel nog aanwezige data wordt verwijderd en het besturingssysteem wordt opnieuw geinstalleerd. 

Het proces van controleren, repareren en reinigen wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de smartwatch weer als nieuw en is de levensduur met jaren verlengd.

De voordelen

Er zitten een aantal aantrekkelijke voordelen aan refurbished smartwatches. Welk voordeel het zwaarst weegt zal voor een ieder verschillend zijn. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rij gezet:

 

 1. Goedkoper
  Een groot voordeel is de prijs. Deze ligt een stuk lager dan een nieuwe smartwatch. Je kunt al enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s voordeliger uit zijn dan de nieuwprijs.

   

 2. Duurzaam
  Refurbished smartwatches zijn duurzaam. Door het hergebruik en het refurbishment wordt de levensduur met jaren verlengd.
  Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen die normaal nodig zijn voor de productie van een nieuwe smartwatch.

   

 3.  Kwaliteit
  De smartwatches zijn geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd. Ze worden pas na een strenge controle vrijgegeven voor verkoop.
  Technisch moet de smartwatch hetzelfde functioneren als een nieuw exemplaar. Ook worden meestal alleen de A-merken refurbished die standaard al van hoge kwaliteit zijn.

   

 4.  Zekerheid
  Een ander groot voordeel is de zekerheid die je hebt tegenover een 2ehands smartwatch van een particulier. Op een refurbished smartwatch krijg je garantie tot wel 3 jaar en je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht.

   

 5. Oudere modellen zijn nog beschikbaar
  Veel oudere modellen smartwatches zijn refurbished nog volop verkrijgbaar. Ideaal als je gehecht bent aan een bepaald model als je je smartwatch wilt vervangen.

De nadelen

Er zitten natuurlijk ook enkele nadelen aan het kopen van een refurbished smartwatch. Om objectief te blijven is het wel zo belangrijk om deze ook te benoemen. We hebben de belangrijkste nadelen hieronder voor je op een rij gezet:

 1. Gebruikssporen
  Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn. De meeste smartwatches zijn namelijk al eerder in gebruik geweest. 
  Grofweg wordt er onderscheid gemaakt in 3 verschillende condities: Geen gebruikssporen, middelmatige gebruikssporen en duidelijk zichtbare gebruikssporen.

   

 2. Beperkter aanbod
  Niet van alle merken zijn er refurbished smartwatches te koop. Van de merken waar wel refurbished modellen van zijn is het aanbod vaak beperkt. Soms is er van een bepaald model soms maar 1 exemplaar voorraad.
  Ook zijn de nieuwste modellen ook niet direct refurbished verkrijgbaar, vaak duurt dit enkele weken of zelfs maanden.

   

 3.  Kleiner prijsverschil nieuwe modellen
  Als er van de nieuwste modellen voorraad is, is het prijsverschil meestal niet zo heel groot. Vergelijk dan de prijzen van nieuw en refurbished goed met elkaar.

   

 4.  Geen standaard
  Er is geen standaard in refurbishment. Per bedrijf kan het verschil zitten in het aantal punten waarop de smartwatch wordt gecontroleerd.
  Ook kan er verschil zitten in het gebruik van onderdelen. Sommige bedrijven gebruiken uitsluitend de originele merk onderdelen, terwijl andere bedrijven gebruik maken van compatible onderdelen.

De verschillende gradaties

Refurbished smartwatches zijn meestal eerder in gebruik geweest. Na refurbishment zijn ze technisch 100% in orde, maar het is wel mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. De gebruikssporen worden in het algemeen opgedeeld in de volgende gradaties:

Zo goed als nieuw

Refurbished smartwatch kopen 1
 • Geen tot zeer minimale gebruiksporen.
 • Niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk een zeer licht krasje op een onopvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn A-grade refurbished, 5 sterren refurbished.

Zeer goed

Refurbished smartwatch kopen 2
 • Zeer lichte tot lichte gebruikssporen.
 • Is onopvallend van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krasjes, deukjes op een minder zichtbare plaats.
 • Andere benamingen zijn B-grade refurbished, 4 sterren refurbished.

Goed

Refurbished smartwatch kopen 3
 • Lichte tot duidelijke gebruiksporen
 • Is duidelijk zichtbaar van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krassen en deukjes op een opvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn C-grade refurbished, 3 sterren refurbished.

Wat is het verschil tussen een 2ehands en refurbished smartwatch?

Ondanks dat het beide gebruikte smartwatches betreft zit er wel degelijk een verschil tussen gewoon 2ehands en refurbished.

2ehands smartwatches van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en je hebt geen herroepingsrecht of sprake van garantie. Je bent dus afhankelijk van de eerlijkheid van de verkoper.

Refurbished smartwatches zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie. Kortom, je hebt met het kopen van een refurbished smartwatch een stuk meer zekerheid!

Is een refurbished smartwatch betrouwbaar?

Ja, een refurbished smartwatch is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.
Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een smartwatch online wilt kopen.

Refurbished smartwatches zijn erg gewild. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de smartwatches. 

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden smartwatches van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de smartwatches vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 3 jaar.

Zit er garantie op een refurbished smartwatch?

Ja, op een refurbished smartwatch krijg je garantie. Hoelang de garantietermijn bedraagt kan per webwinkel verschillen. 
De termijn kan variëren van enkele maanden tot wel 3 jaar.

Ook kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit is de zichttermijn waarbinnen je het product retour kan sturen. De periode van deze termijn verschilt ook per bedrijf, maar is minimaal 14 dagen.

Herkomst refurbished smartwatches

Waar komen refurbished smartwatches vandaan?

Om te beginnen is het een fabeltje dat refurbished smartwatches alleen maar opgeknapte kapotte smartwatches zijn. Een klein deel zal inderdaad ter reparatie aangeboden zijn, maar het overgrote deel is afkomstig van de volgende kanalen:

Particulier
Veel smartwatches zijn door particulieren gebruikt. De gebruikte smartwatches worden ingezameld via verkoopsites of ingeruild bij aankoop van een nieuw exemplaar.

Retouren
Een ander deel wordt retour gezonden binnen de zichttermijn of garantieperiode. Ook worden show en demomodellen vaak verkocht na het ondergaan van een refurbishment.

Refurbished smartwatch, kopen of niet?

Zelf zullen we met alle vertrouwen een refurbished smartwatch aanschaffen. Er zitten namelijk een aantal aantrekkelijke voordelen aan.
We zullen de voor en tegens nog even samenvatten zodat je weloverwogen kunt beslissen of een refurbished smartwatch ook voor jou een goede optie is,

Allereerst is de prijs een stuk lager. Dat stelt je in staat om flink te besparen of voor hetzelfde geld te upgraden of accessoires bij te kopen. Daarnaast speelt de duurzaamheid een belangrijke rol. Je kunt een bijdrage leveren aan het terugdringen van elektronisch afval en het hergebruik van grondstoffen.

Doordat de smartwatch uitgebreid is getest en het recht op garantie heb je zekerheid van een goed werkend product. Vaak is de garantieperiode net zo lang of zelfs langer dan bij een nieuwe smartwatch.

Er bestaat wel de mogelijkheid dat er gebruikssporen aanwezig zijn, maar er zijn genoeg producten die er daadwerkelijk als nieuw uitzien.
Je kunt vaak bewust kiezen voor een smartwatch met gebruikssporen voor een nog voordeligere prijs.