Tweedehands Olympus OM-D E-M1X Body Zwart CM7207

Tweedehands Olympus OM-D E-M1X Body Zwart CM7207

Olympus OM-D E-M1X
Met zijn geïntegreerde verticale greep, een ongekend betrouwbare stof-, spat- en vorstbestendige behuizing en talrijke functies die professionele fotografen eisen, biedt de E-M1X ongekende controle, ergonomie en stabiliteit terwijl professionele resultaten worden geleverd onder alle weersomstandigheden. Met een nieuwe gyrosensor heeft Olympus hun veelgeprezen 5-assige sync image beeldstabilisatie naar een nog hoger niveau gebracht tot een maximale compensatie van maar liefst 7,5 sluitertijdstappen.
Belangrijkste kenmerken OM-D E-M1X:
Ontwikkeld om professionele resultaten te behalen met maximale betrouwbaarheid en bruikbaarheid
Intuïtief ontwerp met geïntegreerde verticale handgreep voor uitstekende ergonomische besturingselementen in horizontale en verticale modus
Stof-, spat- en vorstbestendigheid
Beeldstabilisatieprestaties tot maximaal 7,5 EV compensatiestappen
AF-systeem met verschillende AF-targetmodi en -instellingen en een Intelligent Subject Detection AF
20,4 MP Live MOS-sensor met supersonisch wavefilter voor stofreductie
Dual TruePicVIII high-speed beeldprocessors die snelle reactietijd en innovatieve functies mogelijk maken

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Het OM-D AF-systeem is volledig herontwikkeld en biedt extra focuspunten en een intelligente AF dat het onderwerp kan herkennen en deze dan automatisch volgt. De snelle opnamemogelijkheden zijn verbeterd en een anti-flickerfunctie is toegevoegd. Verdere verbeteringen, omvatten o.a. handheld High Res Shot, een live ND-filterfunctionaliteit, evenals een aanpasbaar menu, USB-voeding & oplaadmogelijkheden en twee UHS II SD-kaart slots.
Een nieuwe maatstaf voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en bruikbaarheid
Met een geïntegreerde verticale handgreep levert de E-M1X dat extra in veilig vasthouden en betrouwbaarheid waar veel professionals naar op zoek zijn. Omdat het ontwerp hetzelfde is voor zowel de verticale als horizontale positie, genieten gebruikers van dezelfde intuïtieve handbewegingen in portret- en landschapsformaatopnames.
De lay-out, vorm en hoogte van alle knoppen en schakelaars zijn volledig opnieuw ontworpen om een bediening te leveren waarbij de gebruikers zich kunnen concentreren op het maken van foto's via de zoeker – met een nieuw optisch ontwerp met een vergroting van 0,83x (35mm-equivalent). Een multi-selector joystick is inbegrepen in zowel de horizontale als de verticale positie, zodat gebruikers snel focusgebieden kunnen verplaatsen. Naast de standaard vergrendelschakelaar, kun je met de nieuwe C-lock-schakelaar de besturingselementen in de verticale positie vergrendelen en kiezen voor vergrendeling van door zelf geselecteerde besturingselementen.
De gerenommeerde OM-D-weerafdichting is in de E-M1X naar een hoger niveau gebracht en is hierdoor een van de beste ter wereld. De tests die strenger zijn dan IPX1 stellen de gebruikers in staat in de meest extreme weersomstandigheden te kunnen blijven fotograferen. Stof-, spatwater- en vorstbestendige-prestaties blijven behouden, zelfs wanneer een afstandsbediening, microfoon of hoofdtelefoon wordt aangesloten.
Het stofreductiesysteem van de sensor is voorzien van een verbeterd Super Sonic Wave Filter (SSWF) met speciale coating die 30.000 keer per seconde trilt. Dit vermindert de kans dat foto's en apparatuur door stof of vuil worden verknoeid met factor 10. Verdere functies die de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de camera verbeteren, zijn onder andere een constructie die warmte afvoert bij het opnemen van films en bij repeterende opnamen en een topklasse sluiter met een levensduur van wel 400.000 bewegingen.
Door een cartridge systeem voor twee BLH-1-batterijen (ook gebruikt in de E-M1 Mark II) in de E-M1X, kunnen gebruikers tot 2.580 beelden vastleggen voordat ze opnieuw moeten opladen. Met USB Power Delivery (USB-PD) kunnen beide batterijen in de body van de camera volledig worden opgeladen in ongeveer twee uur, via een powerbank tot maximaal 100 W.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Belangrijkste kenmerken OM-D E-M1X:
Pro Capture-modus voor actiefotografie ter ondersteuning van RAW-opnamen zonder black-out
50 MP Handheld High Res shot-functionaliteit
Live ND-functie voor langzame sluitereffecten zonder extern filter
Belangrijke “OM-D Movie” videomogelijkheden: 4K en C4K, OM-Log400, Verschillende niveaus van IS, 120 fps high-speed fotograferen in FullHD
Geïntegreerde veldsensoren om gedetailleerde metadata toe te voegen aan foto's en video
Functies voor flitsen tegen flikkeringen
Twee UHS-II SD-kaartsleuven voor snelle reactiesnelheid
Twee batterijen in innovatief cartridgesysteem en USB-oplaadmogelijkheden
Opnieuw ontwikkeld autofocussysteem voor optimaal comfort, snelheid en precisie
Het OM-D AF-systeem is volledig opnieuw ontwikkeld voor de E-M1X: voortbouwend op de 121-punts all-cross-type Fase Detection AF-sensor op de chip van de OM-D E-M1 Mark II, is het AF-algoritme opnieuw verwerkt en drastisch verbeterd. De E-M1X maakt verder gebruik van AF-informatie van reeds opgenomen beelden om het snel volgen van onvoorspelbare bewegingen van het onderwerp en veranderingen in de snelheid daarvan mogelijk te maken.
Er zijn verschillende extra AF-instellingen beschikbaar op de OM-D E-M1X, waaronder verschillende AF-target modes (die nu groepen met 25 focuspunten ondersteunt) en aparte AF-gebieden wanneer de camera verticaal of horizontaal wordt gehouden. Focuspunten kunnen snel worden verschoven met de nieuwe multi-selector (joystick).

Met de Intelligent Subject Detection AF kan het AF-systeem automatisch bepaalde onderwerpen herkennen (motorsport, vliegtuigen, treinen), scherpstellen en het blijven volgen, zodat gebruikers zich volledig kunnen concentreren op de compositie. Met een low-light AF tot -6 EV-stappen4, neemt de E-M1X ook de zorgen weg tijdens het fotograferen bij weinig licht.

Hoge snelheidsprestaties en uitstekende beeldkwaliteit
Snelheid en beeldkwaliteit van de E-M1X worden geleverd door een 20,4 MP Live MOS-sensor met een speciale coating om een verbeterde gevoeligheid te leveren, evenals twee TruePicVIII high-speed beeldprocessors die de snelheid van belangrijke functies verbeteren, zoals opstarttijd en hersteltijd vanuit slaapmodus. Het ontwerp met de dubbele processor draagt niet alleen bij aan een snellere camera, maar maakt ook de ondersteuning mogelijk van twee supersnelle UHS-II SD-kaartsleuven en maakt de nieuwste opnamefuncties mogelijk, zoals Handheld High Res Shot, Live ND en Intelligent Subject Detection AF.
Met de E-M1X hebben Olympus-ingenieurs beeldstabilisatie nog verder verbeterd: door de introductie van een herontwikkelde gyrosensor, zorgt de camera voor een van de beste beeldstabilisaties ter wereld. In combinatie met een M.Zuiko IS PRO-lens maakt deze technologie het mogelijk om de 5-assige sync Stabilisation te compenseren tot ongeveer 7.5 stops1, waardoor een statief overbodig is en opnamen uit de losse hand onder verschillende omstandigheden kunnen worden gemaakt.
Met vergrendelde AF biedt de E-M1X snelle repeterende opnamen met een snelheid van maximaal 60 fps om het moment vast te leggen die het menselijk oog niet kan zien. Bij AF / AE-tracking kan een maximum van 18 fps worden bereikt.
De Pro Capture Mode van de camera legt met terugwerkende kracht tot 35 beelden vast vanaf het moment dat de ontspanknop tijdens het fotograferen wordt ingedrukt. Deze functie werd al geprezen toen ze werd geïntroduceerd op de OM-D E-M1 Mark II en is ideaal voor actiefotografie om opnamen te maken van onderwerpen die onvoorspelbaar bewegen.
Naast de foto’s welke met een resolutie van maximaal 80 MP-beelden kunnen worden vastgelegd met Tripod High Res Shot, is nu een Handheld High Res Shot-functie beschikbaar op de OM-D E-M1X: ontworpen voor fotografen die niet willen worden beperkt door gebruik van een statief. Deze functie maakt het mogelijk een enkele hoge resolutie-opname te maken die gelijk is aan die van een 50 MP-sensor – zonder tekenen van onscherpte veroorzaakt door beweging tijdens het maken van deze foto.
Een Live ND-functie bevat langzame sluitertijdeffecten alsof een ND-filter wordt gebruikt. De scène kan in de zoeker worden bekeken en het effect kan worden aangepast voordat gebruikers de foto maken. Het effect kan op vijf niveaus worden ingesteld: ND2 (gelijk aan één stop), ND4 (2 stops), ND8 (3 stops), ND16 (4 stops) en ND32 (5 stops).
Filmmogelijkheden en andere functies
Naast professionele foto's is de Olympus E-M1X een meester in het maken van films. Het bevat alle extra's die videografen nodig hebben om momenten vast te leggen terwijl ze zich voordoen. Met het ultrahoge Cinema 4K (C4K, 4096 x 2160) filmformaat hebben videografen niet alleen de hoogste opnamesolutie, maar ook meer flexibiliteit als het gaat om postproductie. De krachtige 5-assige IS en elektronische stabilisatie maken verfijnde handheld 4K- en C4K-video-opnamen mogelijk met drie selecteerbare niveaus van bewegingscompensatie, afhankelijk van de houding en beweging van de fotograaf.
Om veranderende lichtomstandigheden tegen te gaan die typisch zijn voor documentaire en natuurfotografie, ondersteunt de E-M1X log-opnamen. OM-Log400 levert films zonder verlies van details in schaduwen of hooglichten, en grotere vrijheid over videocreativiteit door middel van kleurcorrectie. Bovendien worden 120 fps high-speed films ondersteund in Full HD, wat resulteert in de mogelijkheid om filmische opnamen met slow-motionbeleving te maken.

De OM-D E-M1X bevat een ingebouwde GPS-sensor, temperatuursensor, manometer en kompas, ook wel 'veldsensoren' genoemd. Naast locatie-informatie zoals lengtegraad en breedtegraad, detecteren en registreren deze sensoren de temperatuur, hoogte en richting van de camera voor het toevoegen van gedetailleerde informatie aan opnamen.

Met een anti-flickerfunctie neemt de camera de frequentie van kunstmatige lichtbronnen waar en activeert de sluiter enkel op het moment dat het licht zijn maximale helderheid heeft bereikt om onregelmatige belichting van en kleurverschillen tussen opvolgende beelden tegen te gaan. Flicker scan onderdrukt de strepen die verschijnen tijdens het gebruik van de Silent Mode (elektronische sluiter) en tijdens het maken van video’s, zodat de gebruiker zijn sluitertijd kan fine-tunen.
Een speciale Wi-Fi-functie maakt tethered-opnamen zonder kabel mogelijk en maakt het mogelijk beelden draadloos over te zetten naar een computer met de camerabesturingssoftware “Olympus Capture”.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

1,299.00

Bezoek de webwinkel voor meer info, specificaties en aankoop

1,299.00

Bezoek de webwinkel voor meer info, specificaties en aankoop